Yritysesittely

Parempaa Oloa Päivään JKL OY on vuonna 2011 perustettu hyvinvointialan yritys, joka tarjoaa monipuolisia palvelukokonaisuuksia asiakkaiden omien tarpeiden ja toiveiden mukaan.


Meiltä saat luotettavasti apua esimerkiksi lasten- ja kodinhoitoon, virike- ja kuntoutuspalveluihin, liikunta- ja hyvinvointiohjauksiin sekä –valmennuksiin, omaishoidon lomituksiin, siivoukseen ja paljon muuhun!

Opetustuokio vanhuksille ATK luokassa.
Elämme aikaa, jossa sosiaaliset- ja psyykkiset ongelmat ovat kasvussa. Yrityksemme perustamista ohjasi halu vastata ihmisten tarpeeseen tulla kuulluiksi ja kohdatuiksi omina itsenään sekä halu olla aidosti läsnä.

Toisena perustamista ohjaavana kipinänä oli halu tarjota kasvavalle suurelle ikäpolvelle laadukasta palvelua.

Teemme töitä ikäihmisten, lapsiperheiden sekä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukemisen, ohjaamisen ja valmentamisen kentällä.

Vihreäpaitainen nainen on polvillaan maassa ja juttelee rullatuolissa olevalle vanhusmiehelle.
Haluamme mahdollistaa ja olla tukemassa asiakkaidemme fyysistä-, sosiaalista- ja psyykkistä toimintakykyä sekä säilyttää mahdollisuuden harrastaa, matkustaa tai tehdä itselleen tärkeitä asioita ikääntymisestä tai muusta rajoitteesta huolimatta. Ohjaaminen, tukeminen, auttaminen ja kannustaminen ovat osa työmme ohjaavia arvoja.

Lähtökohtana meillä on tyytyväinen ja onnellinen asiakas. Kaikki palvelukokonaisuutemme rakennetaan yhdessä asiakkaan ja mahdollisesti hänen omaistensa kanssa. Jokainen asiakas on meille ainutlaatuinen yksilö. Annamme asiakkaillemme aikaa, tukien ja piristäen arjen keskellä.

"Tehdään yhdessä Parempaa Oloa Päivään"

Pieni historiikki

Idea yrityksen perustamiseen syntyi alun perin vuonna 2010 kahden lähihoitajan ja yhden tradenomiopiskelijan halusta kehittää uudenlaista palvelua ikäihmisten ja muiden erityisryhmien arjen helpottamiseksi.

Kirsi Käyhty ja Meri-Sisko hyppäävät iloisina kiven päältä ilmaan.
Ammattikorkeakoulun puolelta saimme yritysvalmentajan, jonka kanssa idea käytiin läpi ja sitä alettiin pikkuhiljaa viemään eteenpäin. Vähitellen alkoi hahmottua, millaisesta yrityksestä tulisi olemaan kyse ja millaisia palveluita se tulisi tarjoamaan.

Vuosi 2010 kului suunnitellessa yritystä ja sen toimintaa. Työntäyteinen vuosi opetti paljon. Koimme haasteita ja odottamattomia tilanteita, mutta myös onnistumisen riemua ja iloisia hetkiä.

Kevät 2011 kului nopeasti ja toukokuussa 2011 toiminta vihdoin aloitettiin virallisesti. 1,5 vuoden suunnittelun tuloksena syntyi yritys, jonka tavoitteena on parantaa asiakkaiden fyysistä-, psyykkistä- ja sosiaalista jaksamista ja mahdollistaa asiakkaita tekemään heille tärkeitä asioita rajoitteistakin huolimatta.

Ensimmäinen vuosi yrittäjinä oli vauhdikasta. Aluksi pyöritimme toimintaa yrittäjien voimin. Yrityksemme sai näkyvyyttä ja uusia asiakassuhteita solmittiin lisää. Syksystä 2011 lähtien yrityksemme otti mukaan uusia ja innokkaita työntekijöitä, joille ihmisten auttaminen on sydämen asia. Positiivinen asiakaspalaute on ohjannut toimintaamme alusta asti.

Parempaa oloa päivään: Kirsi ja Sini jumppavaateissa kädet toistensa selässä.
Parempaa Oloa Päivään JKL Oy on matkallaan saanut kasvun ja kehityksen osalta kokea myös hallinnollisia sekä yrittäjävetovastuullisia muutoksia.

Ensimmäisen kerran syksyllä 2012 yrittäjätiimimme muuttui kahden osakkaan lähdettyä jatkamaan opiskeluja. Sini sai yhtiökumppanikseen Kirsin, joka elämänkokemuksellaan ja positiivisella asenteellaan antoi yritykselle paljon uutta energiaa. 


Myös kesä 2016 toi mukanaan varsin positiivisia tuulia kaikkien osalta. Sini palasi hakemaan lisäoppia ja kehittymään ammatillisesti koulun penkille. Sinin ihaniin työsaappaisiin astui positiivista energiaa huokuva Meri-Sisko.

Parempaa Oloa Päivään, Meri-Sisko ja Kirsi
Meri-Sisko nappasi pian yrittämisen ohjaksista kiinni ja laajentaa nyt yrityksen tapaa toteuttaa työn kutsumusta mm. Liikunta- ja ravintovalmentamisen kautta. Parempaa Oloa Päivään JKL Oy jatkaa siivillään edelleen kahden yrittäjän vetovoimin tuoden Hyvinvointia ja Parempaa Oloa ihmisille. 

Miksi valita meidät?

Sairaus tai muu rajoite eivät saisi olla esteenä tehdä itselle tärkeitä asioita. Me haluamme tukea ja tehdä mahdolliseksi sen, että asiakkaamme löytävät uusia keinoja tehdä heille tärkeitä asioita.

Mies musisoi sinisen kitaran kanssa. Vieressä hoitaja. Molemmat nauravat.
Tavoitteenamme on asiakkaidemme elämänlaadun ja voimavarojen säilyttäminen heidän omien mielenkiinnon kohteiden kautta. Yhdessä tekeminen sekä kuntouttaa että antaa onnistumisen elämyksiä.

Pidämme tärkeänä sitä, että ikäihmiset sekä muut erityisryhmiin kuuluvat ihmiset huomioidaan ja heidän elämänlaatuaan pyritään ylläpitämään mahdollisista rajoitteista huolimatta. Meille jokainen asiakas on aidosti tärkeä.

Kirsi Käyhty kurkkaa lasten kanssa puun takaa.
Itse tekeminen mahdollistaa onnistumisten kokemuksissa ja sen avulla ikäihminen voi kokea itsensä hyödylliseksi ja tärkeäksi. Se luo pohjaa yhdessäololle ja keskustelulle, joka tukee sosiaalisia voimavaroja ja tuo luottamusta asiakkaan ja hoitajan välille. ARJEN ASKAREET YHTEISVOIMIN tukevat juuri näissä asioissa. VIRIKETOIMINTA KUNTOUTTAVASTI luo pohjaa sosiaalisille kontakteille ja yhteiselle tekemiselle, joka taas tuo mielekkyyttä elämään.

Nykypäivänä sosiaaliset, psyykkiset ja fyysiset ongelmat ovat kasvussa. Me haluamme omalta osaltamme olla ennaltaehkäisemässä näitä ongelmia ja olla rakentamassa parempaa tulevaisuutta.

Kun asiakasta tuetaan ja hänelle annetaan mahdollisuus tehdä itse, pystyy hän tuntemaan itsensä tärkeäksi eikä hän passivoidu. Passivoitumista tapahtuu juuri silloin, kun asiat tehdään valmiiksi hänen puolestaan, mikä taas voi aiheuttaa sen, että ihminen tuntee itsensä hyödyttömäksi.

Meidän toimintaperiaatteemme perustuvat siihen, että tuemme ja teemme yhdessä asiakkaidemme kanssa heille mieluisia asioita. Tekemisen mahdollistaminen edesauttaa onnistumisten kokemisessa ja mahdollistaa hyvinvoinnin edistämistä.

Yhdessä tekeminen auttaa ylläpitämään myös sosiaalista hyvinvointia. Luottamuksellinen asiakassuhde syntyy, kun avustaja ei vaihdu jatkuvasti. Me haluamme aidosti tuottaa parempaa oloa ihmisten päiviin. Nuoresta iästämme huolimatta olemme ehtineet tehdä paljon. Meiltä löytyy runsaasti kokemusta alan töistä.

Pyrimme siihen, ettei avustaja vaihtuisi jatkuvasti. Uskomme tämän mahdollistavan syvemmän asiakassuhteen syntymisen ja luotettavuuden asiakkaan ja avustajan välille. Luovina ihmisinä kehitämme jatkuvasti uutta, jotta pystymme vastaamaan paremmin asiakkaidemme tarpeisiin.Ota yhteyttä 

Haluatko tietää lisää? Täältä löytyvät yhteystiedot »

Kirsi Käyhty lasten kanssa puussa.